"Mijn deelnemers vertelden mij dat Brics op vele vlakken de ogen opent"

Ilse Van Campenhout

Coördinatoren Vlaams-Brabant - Leuven
02 230 14 20
ilse.vancampenhout@confederatiebouw.be

Neem contact op

Als coördinator van Brics Vlaams-Brabant vind ik het elk jaar opnieuw een fantastische ervaring om met mijn groep het Brics traject te doorlopen. Enerzijds is er het academische luik waarbij we gastsprekers aan het woord laten over diverse thema’s op basis van een programma dat ik aan het begin van het jaar samen met mijn deelnemers vastleg. Daarnaast zie je ook dat de deelnemers na verloop van tijd een hechte groep vormen waarbij er aan elkaar al eens raad wordt gevraagd over persoonlijke werksituaties. Een belangrijke plusfactor van Brics is het zakelijk netwerk dat hieruit groeit en ik stel dan ook vast dat er regelmatig op mekaars diensten beroep wordt gedaan.

Mijn deelnemers vertellen mij al wel eens dat Brics hun ogen opent op vele vlakken. Ze werken vaak op buikgevoel en merken tijdens de sessies dat hun aanpak wel risico’s inhoudt en leren waar ze kunnen ingrijpen om de valkuilen te vermijden. Wanneer ik van een deelnemer verneem dat ze een gastspreker na een sessie persoonlijk gecontacteerd hebben om het thema in hun eigen zaak te implementeren dan weet ik dat we gescoord hebben met de sessie.

Het mooiste compliment kreeg ik tijdens een slotsessie waarbij een van mijn deelnemers het volgende in de groep gooide : “Toen Ilse me contacteerde voor Brics zat mijn persoonlijke motivatie om mijn zaak verder te zetten ver onder het nulpunt en was ik eigenlijk van plan om er de brui aan te geven. Dankzij Brics heb ik er nu opnieuw zin in. Ik heb ingezien dat de werking van mijn zaak op verschillende punten mank liep. Mits een aantal ingrepen die ik opgestoken heb via Brics loopt alles vandaag veel vlotter en zie ik weer de mogelijkheden om mijn zaak verder te laten groeien.”

Neem contact op