“Dankzij Brics slaagde ik er als Nederlander in om een stevig netwerk uit te bouwen in de Vlaamse bouwsector."

Jos de Kock

Van Kerckhoven Bouw

Bij Brics sinds 2014
Vond bij Brics: Meer inzicht in de Belgische bouwsector

Als Nederlands bedrijf de kennis over de Belgische bouwsector vergroten

“De reden waarom ik startte met het Brics -project is om onze kennis over de Belgische bouwsector te vergroten. Van Kerckhoven is een middelgrote Nederlandse Bouwonderneming met een filiaal in België. Aangezien ons werkgebied zich uitstrekt van Zeeuws-Vlaanderen in Nederland tot Oost- & West-Vlaanderen leek het Brics -project ons bijzonder interessant.”

De sessies worden aangepast aan de interesses van de deelnemers“Bij de start werd meteen gepeild naar onze interesses. Onderwerpen zoals strategie, personeel, financiële plannen komen aan bod tijdens de verschillende sessies. Op een open en spontane manier wordt de avond gevuld met een vooraf gekozen onderwerp. Iedere deelnemer krijgt ook de kans om zijn ervaringen te delen met de andere gasten, zo leren we bij van elkaar.

Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde vraagtekens. Die worden daar allemaal heel actief ter sprake gebracht.”

Voorbereid op elke mogelijke situatie in de bouwonderneming“De uitgebreide keuze aan managementtechnieken vind ik zeer interessant, zo kan ik elke situatie in de bouwonderneming de baas. Bovendien wordt er tijdens de sessies sterk ingezet op digitalisering en robotisering. Dit zet misschien wel de deuren open naar een revolutionaire vernieuwing. Tijdens de overkoepelende sessies ontmoeten de verschillende Brics -groepen elkaar. Op deze manier ben ik erin geslaagd een stevig netwerk uit te bouwen in onze sector. Door al deze factoren ben ik persoonlijk ook met meer zelfvertrouwen kunnen groeien én kan ik toekomstgericht ondernemen. Ik zou Brics aanraden aan ieder bedrijf uit de Vlaamse bouwsector!”