“Tijdens de Brics-sessies kon ik mijn netwerk stevig uitbreiden. Dit was bijzonder positief voor mijn bedrijf!”

Frank De Ryck

Glassdesign

Bij Brics sinds: 5 jaar
Vond bij Brics: een sterk netwerk in de bouwsector

Ambassadeurs van elkaars project

“Het project is bouw gerelateerd. Het leek mij dan ook bijzonder interessant om te spreken met mensen uit dezelfde sector die dezelfde problemen hebben. Bovendien worden interessante topics aangesneden. Het netwerk dat je opbouwt gedurende de sessies is blijvend. Via Brics heb ik een boel vrienden gemaakt. Spontaan leidde dit tot nieuwe contracten. Hierdoor is de omzet van Glassdesign gestegen. Daarnaast leer je ook mensen kennen uit dezelfde sector die werken in dezelfde streek. We worden als het ware elkaars ambassadeur van het project.”

Via interacties bijleren van elkaar

“De sessies gaan altijd door in een gemoedelijke sfeer. De personen die deelnemen zijn geïnteresseerd in de materie en offeren hun avond hier graag voor op. Via interacties leren we ook enorm veel bij van elkaar. De deelnemers zijn zeer open tegen elkaar hoewel het soms concurrenten zijn. Na de sessies wordt er meestal nog iets gedronken en babbelen de deelnemers spontaan over hun persoonlijke ervaringen.”

Gevarieerde topics gebracht door specialisten in hun vakgebied

“De topics zijn zeer gevarieerd. Tijdens een Brics-jaar passeren verschillende onderwerpen de revue. Ik heb onder andere kennis gemaakt met de sociale en juridische wetgeving, planningsmethodes, IT-mogelijkheden,… Ook de werfbezoeken zijn zeker een meerwaarde van dit project. De opleidingen vinden plaats in een toffe sfeer en worden toch ernstig behandeld door specialisten in hun vakgebied. “