“Brics zou verplicht moeten zijn voor elke aannemer!”

Arne Verbeke

Hout & Bouw Renovatie

Bij Brics sinds: 6 jaar
Vond bij Brics: meer vertrouwen als bedrijfsleider

Meer vertrouwen als bedrijfsleider

“Brics leek mij een leuk project waarin ik als zelfstandige heel wat kon bijleren. Ik was op dat moment twee jaar lid van de Confederatie, maar ik had weinig voeling met de organisatie. Dankzij mijn deelname aan Brics heb ik de Confederatie een pak beter leren kennen. Maar Brics heeft me vooral meer vertrouwen gegeven als bedrijfsleider. Ik ben nu op de hoogte van de wetgeving en weet wat reilt en zeilt onze sector. In die zin zou Brics verplicht moeten zijn voor elke zelfstandige en zeker voor de starters.”

De sessies zijn een combinatie van interessante inhoud en gemoedelijk netwerken

“Het aangenaamste aan Brics vind ik dat ik zaken te weten kom. Wat mag er van de wet, wat kan er absoluut niet, welke maatregelen moet ik als bedrijfsleider nemen … Vooral de onderwerpen rond personeel en management konden mij enorm boeien. Ik heb ook heel wat bijgeleerd over boekhouden, niet onbelangrijk als zelfstandige. Daarnaast heb ik dankzij Brics mijn netwerk kunnen uitbouwen. Dat heeft me heel wat interessante connecties opgeleverd. De sessies verlopen bovendien altijd in een aangename en vriendschappelijke sfeer. Enkele jaren geleden maakten we bijvoorbeeld een zeiltochtje met alle Brics-deelnemers. Dat is iets wat me zeker zal bijblijven.”

Een klankbord voor de bouwsector

Je kunt niet alleen veel bijleren dankzij Brics, je kunt ook veel geld uitsparen. Brics is eigenlijk een klankbord voor de bouwsector. Door Brics kan ik nu ook mijn eigen personeel beter ondersteunen en sturen, bijvoorbeeld als ze vragen hebben over wet- en regelgeving.”